Jump to content

Leaderboard


Popular Content

Showing content with the highest reputation since 01/15/2019 in all areas

 1. 1 point
  Puma va fi prezentat la salonul auto de la Frankfurt şi va înlocui modelul EcoSport, conform firmei de consultanţă Inovev. Compania va prezenta şi un înlocuitor pentru SUV-ul compact Kuga, planul Ford fiind să aloce mai multe resurse pe maşinile SUV în Europa. În urmă cu o săptămână Ford a anunţat că va reduce mii de locuri de muncă, va părăsi pieţele neprofitabile şi va opri producţia autovehiculelor care aduc pierderi, ca parte a unui efort de restructurare menit să aducă o marjă de operare de 6% în Europa. Ford a declarat că va ieşi din segmentul multivan, va opri fabricarea transmisiilor automate în Bordeaux în august, îşi va revizui operaţiunile din Rusia şi va unifica sediul Ford UK şi Ford Credit la Dunton, Essex. Ford Europe, care are în prezent 53 000 de angajaţi, a înregistrat pierderi de 245 milioane euro înainte de dobânzi şi impozite în trimestrul al treilea.A dua generaţie Kuga a fost văzută în zona Detroit, înainte de prezentarea oficială din cursul acestui an. Ford construieşte Kuga în Valencia, Spania. Compania a anunţat că a vândut un număr record de SUV-uri în Europa în 2018, depăşind pentru prima dată 250.000 de unităţi, o cincime din vânzările de vehicule. Modelul Kuga construit în Europa este singurul vehicul de pasageri care a facut profit pentru divizia europeană în al doilea trimestru al anului 2018, alături de autoutilitare.
 2. 1 point
  Accidentul s-a produs pe Drumul naţional Telesina 372, în apropierea localităţii Alvignano, în regiunea Campania, la nord de oraşul Napoli. Şoferul unui vehicul Skoda a refuzat să oprească la semnalele agenţilor de poliţie. Agenţii de poliţie au început să urmărească vehiculul. După aproximativ 20 de kilometri, şoferul Skodei, în care aflau în total cinci persoane, a încercat să depăşească un TIR, dar, pentru a evita un alt vehicul care venea din sens opus, a intrat sub autocamionul pe care încerca să îl depăşească.Patru dintre persoanele din autoturismul Skoda au murit, iar una este în stare gravă. Cele cinci persoane sunt români, au declarat surse din cadrul serviciilor de intervenţie citate de publicaţia La Repubblica, precum şi de site-urile ImolaOggi.it şi Sussidiario.net. Alte surse au declarat că victimele sunt de origine sârbă. Autorităţile italiene nu au anunţat naţionalităţile victimelor.Potrivit cotidianului La Repubblica, vehiculul respectiv fusese observat în urmă cu câteva zile în zone în care fuseseră comise spargeri în locuinţe. În accident a fost implicat şi un alt autoturism, iar şoferiţa acestuia este în stare de şoc.
 3. 1 point
  „Confirm această întâlnire, a avut loc ieri (miercuri - n.r.) după amiază. Am fost împreună cu mai mulţi colegi din conducere. Tematica principală a discuţiei a fost legată de agenda europeană în perioada Preşedinţiei Consiliului UE deţinută de România”, a afirmat Ludovic Orban, joi penru MEDIAFAX. Întrebat dacă au fost abordate şi subiecte legate de justiţie, cum ar fi recursul compensatoriu, Ludovic Orban a răspuns: „Nu, tematica principală a fost de ce presupune agenda europeană, care sunt priorităţile României, cum putem să susţinem toate demersurile preşedintelui şi noi de la nivelul grupului parlamentar sau din grupul PPE din care facem parte. De asemenea am discutat despre evenimente importante care urmează să aibă loc peste şase luni, cum e evenimentul reuniunea PPE împreună cu Comitetul Regiunilor care va avea loc pe 16 martie. De asemenea, de reuniunea PPE şi în mod evident am discutat în vederea coordonării agendei europene şi unei acţiuni comune în beneficiul României la nivel european”.Surse politice au spus, pentru MEDIAFAX, că întâlnirea a avut loc miercuri după-amiază, în jurul orei 15.00, la Vila Lac 2. La întâlnirea cu şeful statului fiind prezenţi Dan Motreanu, Marian Petrache, Iulian Dumitrescu, Raluca Turcan, Cristian Buşoi, Gheorghe Falcă, care fac parte din echipa celor 10 liberali care se vor ocupa de campania electorală. Din echipă fac parte şi Alina Gorghiu şi Vasile Blaga, însă cei doi nu au participat la întrevederea cu preşedintele Iohannis.Conform surselor citate, şeful statului le-a transmis liberalilor că este foarte optimist şi încrezător că vor câştiga atât alegerile europarlamentare, cât şi pe cele prezidenţiale. Cu toate că discuţiile au vizat modul în care privesc campania electorală pentru cele două tururi de scrutin, nu au fost abordate listele candidaţilor la alegerile europene. Întâlnirile între preşedintele României şi liberali vor avea loc de două ori pe lună pe tot parcursul anului, au adăugat sursele menţionate. Klaus Iohannis le-a cerut liberalilor să îşi intensifice şi activitatea în Opoziţie. De asemenea, sursele au precizat că Ludovic Orban şi Klaus Iohannis au discutat şi în privat. „Se înţeleg foarte bine şi este o dinamică bună între ei”, au explicat sursele politice.
 4. 1 point
  “Ne putem aştepta la o creştere semnificativă a numărului de îmbolnăviri în următoarele săptămâni. Am cerut autorităţilor de sănătate publică locale să monitorizeze evoluţia situaţiei epidemiologice la nivel judeţean. Inspectoratele şcolare vor recomanda triajele epidemiologice zilnice în colectivităţi - şcoli, grădiniţe, creşe. DSP –urile vor fi informate zilnic asupra numărului de îmbolnăviri depistate, pentru a realiza o evaluare locală şi a stabili măsurile necesare pentru limitarea răspândirii virusului gripal” a declarat Sorina Pintea, ministrul Sănătăţii, potrivit unui comunicat de presă al Ministerului Sănătăţii, remis MEDIAFAX.În funcţie de situaţia epidemiologică din fiecare zonă, unităţile sanitare sunt responsabile să introducă limitarea accesului vizitatorilor în spitale, în special în secţiile cu risc crescut. Numărul total de viroze respiratorii acute în săptămâna precedentă a fost de 90.963, cu 21,3% mai mare faţă de 2018.Săptămâna trecută, s-au înregistrat 1.155 cazuri de gripă clinică, faţă de 80 cazuri în 2018 în aceeeşi perioadă a anului trecut . Numărul deceselor cauzate de gripă a ajuns la 10, dintre care cinci au fost înregistrate în ultima săptămână. În acest sezon, ministerul Sănătăţii a achiziţionat 1.300.000 de doze şi până în acest moment au fost vaccinate prin cabinetele medicilor de familie 1.244.299 de persoane din categoriile de risc, care beneficiază de vaccinare gratuită. Restul de 55.701 vaccinuri se află în cabinetele medicilor de familie sau în stocul DSP. Ministrul Sănătăţii a cerut o situaţie cu numărul de doze suplimentare solicitate de medicii de familie pentru a analiza necesitatea achizitionarii de noi vaccinuri. Cea mai eficientă metodă de a evita îmbolnăvirea este vaccinarea. De asemenea, specialiştii recomandă triajul epidemiologic zilnic în orice tip de colectivitate, inclusiv pentru personalul medico-sanitar şi auxiliar, cu scoaterea temporară din colectivitate a celor depistaţi cu simptomatologie respiratorie. Ministrul Sănătăţii a facut un apel şi către populaţie pentru aplicarea cu rigurozitate a recomandărilor specialiştilor pentru evitarea îmbolnavirilor şi a răspândirii virusului gripal: • Consultarea medicului de familie pentru simptome care sugerează gripa şi care poate stabili o eventuală indicaţie pentru spitalizare; • Izolarea voluntară la domiciliu a persoanelor care prezintă simptomatologie asemănătoare gripei; • Respectarea etichetei tusei si strănutului (utilizarea de batiste de unica utilizare sau tuse/stranut la nivelul părţii interne a articulaţiei cotului); • Igiena adecvată a mâinilor, în vederea reducerii răspândirii virusului; • Purtarea echipamentului de protecţie adecvat (masti, manusi, halate) de catre vizitatori si personalul medical; • Continuarea vaccinării antigripale
 5. 1 point
  ”Iohannis insistă să demonstreze tuturor românilor cât de ilogică şi de stupidă este abordarea de la Cotroceni în aceste momente, aş spune istorice pentru ţară. Acum a cerut cazierul, copie de pe buletin şi actul demonstrativ că cei doi colegi ai noştri, Olguţa Vasilescu şi Mircea Drăghici sunt români, au domiciliul aici, ceea ce este aberant. Eu am auzit pentru prima dată în istoria românilor miniştri de la revoluţie încoace să se ceară documente noi care nu are nicio legătură cu legea, cu ce spune constituţia şi cu practica uzuală în relaţia dintre Guvern şi Preşedinţie”, a declarat pentru MEDIAFAX secretarul general al PSD, Codrin Ştefănescu.El a mai spus că Guvernul ”este obligat” în aceste condiţii să completeze documentaţia pentru numirea Liei Olguţa Vasilescu şi Mircea Drăghici. ”Prin urmare vom fi obligaţi să facem şi acest lucru, dar în acelaşi timp suntem obligaţi să ne adresăm şi Curţii Constituţionale, pentru că deja Iohannis încalcă legea atât de des, atât de mult şi atât de evident, încât nu se poate să rămână toate aceste lucruri nesancţionate. Este şi acesta un motiv în plus de suspendare”, a mai spus liderul PSD.Vicepreşedintele Camerei Deputaţilor Eugen Nicolicea a declarat, joi, pentru MEDIAFAX, că preşedintele Klaus Iohannis a inventat motivele pentru care a refuzat numirea Liei Olguţa Vasilescu şi Mircea Drăghici la ministerele Dezvoltării Regionale şi Transporturilor. ”Preşedintele a inventat pe parcursul a aproximativ două luni de zile motiv după motiv nespunând de la început ce vrea, ceea ce arată că de fapt nici nu ştia la începutul respingerilor ce motiv invocă la sfârşit. Vă dau un exemplu: ştiţi că au fost propuşi mai mulţi miniştri, patru au fost acceptaţi dacă nu mă înşel fără să li se ceară cazier şi alte documente. Olguţa Vasilescu a fost respinsă pe motiv că nu ar corespunde funcţiei din punct de vedere profesional şi doar lui Ilan Luafer i-a cerut în mod special să facă dovada îndeplinirii condiţiilor, ceea ce înseamnă că i-a dat apă la moară domnului Laufer, care a spus că este discriminat”, a declarat pentru MEDIAFAX vicepreşedintele Camerei Deputaţilor Eugen Nicolicea (PSD). El a mai spus că la primul refuz în privinţa Olguţei Vasilescu şeful statului nu a cerut documentele pe care le-a invocă în scrisoare. ”Acest lucru ce duce la următoarele concluzii: Fie acest motiv este inventat ulterior, fie îndeplinea condiţiile prima dată, dar s-au pierdut documentele la Cotroceni între primul şi al doilea refuz, ceea ce este lipsit de logică. Absurd. O să îi trimitem şi actele pe care le solicită, deşi această obligaţie nu este prevăzută nici în Constituţie, nici în deciziile Curţii, nici în lege, iar eu personal insist să se facă şi o sesizare la Curte”, a adăugat Nicolicea. Preşedintele Klaus Iohannis i-a transmis, joi, premierului Viorica Dăncilă o scrisoare în care explică de ce a refuzat numirile, precizând că documentaţia care însoţeşte propunerile de numire a Olguţei Vasilescu şi Mircea Drăghici la Dezvoltare şi Transporturi este incompletă. Şeful statului susţine că documentaţia e incompletă, certificatul de cazier judiciar fiind singurul document care atestă situaţia judiciară a unei persoane. ”Reţinând că nici Constituţia şi nici legea nu stabilesc un regim derogatoriu pentru accederea în funcţia de membru al Guvernului cu privire la dovada îndeplinirii condiţiei prevăzute de Legea nr. 90/2001, respectiv aceea de a nu fi suferit condamnări penale, şi având în vedere dispoziţiile art. 2 din Legea nr. 290/2004 privind cazierul judiciar, potrivit cărora <în cazierul judiciar se ţine evidenţa persoanelor fizice şi a persoanelor juridice condamnate ori împotriva cărora s-au luat alte măsuri cu caracter penal sau administrativ conform Codului penal, precum şi a celor faţă de care au fost dispuse măsuri procesual-penale>, certificatul de cazier judiciar fiind singurul document care atestă situaţia judiciară a unei persoane, constatând că documentaţia care însoţeşte propunerea (respectiv copia cărţii de identitate şi curriculum vitae actualizat) este incompletă, astfel încât nu se poate verifica îndeplinirea tuturor condiţiilor prevăzute de art. 105 din Constituţie şi de art. 2 din Legea nr. 90/2001 pentru numirea în funcţia de membru al Guvernului, vă aduc la cunoştinţă că, în continuare, propunerile de numire în funcţia de membru al Guvernului nu fac dovada îndeplinirii tuturor condiţiilor de legalitate, astfel încât să li se poată da curs”, se arată în scrisoarea preşedintelui Iohannis adresată premierului Dăncilă. Potrivit şefului statului, legea prevede un regim juridic diferit pentru membrii Parlamentului şi pentru membrii Guvernului atât în ceea ce priveşte incompatibilităţile, cât şi în ceea ce priveşte condiţiile de exercitare a celor două funcţii de demnitate publică, numai persoana în cauză putând să declare pe propria răspundere că nu se află în unul dintre cazurile de incompatibilitate prevăzute de lege. Scrisoarea a fost trimisă ca urmare a adresei premierului Viorica Dăncilă nr. 5/105/10.01.2019, prin care a reiterat propunerea de numire în funcţia de viceprim-ministru, ministrul dezvoltării regionale şi administraţiei publice a Liei-Olguţa Vasilescu, respectiv de numire în funcţia de ministru al transporturilor a lui Mircea-Gheorghe Drăghici. Preşedintele Klaus Iohannis a anunţat, luni, că va refuza a treia oară propunerile de miniştri, ultima variantă înaintată de premierul Viorica Dăncilă fiind Lia Olguţa Vasilescu pentru portofoliul Dezvoltării şi Mircea Drăghici la ministerul Transporturilor. Premierul Viorica Dăncilă a declarat, marţi seara, că sesizarea CCR este ”pasul” pe care trebuie să-l facă în urma refuzului preşedintelui Klaus Iohannis de a-i numi pe Lia Olguţa Vasilescu şi Mircea Drăghici la ministerele Dezvoltării şi Transporturilor, dar că decizia trebuie luată în coaliţie.
 6. 1 point
  Ca urmare a negocierilor de joi de la sediul Prefecturii Gorj între Ministerul Energiei, conducerea Complexului Energetic Oltenia şi sindicatele din cadrul CEO, minerii din cadrul Complexului au început sa reia munca. Carierele în care activitatea se pregăteşte să reînceapă sunt: Roşia, Rovinari, Tismana, Jilţ Nord, Jilţ Sud, Lupoaia şi Husnicioara, precizează oficialii instituţiei, care spun că în alte trei cariere minerii sunt informaţi despre negocierile care au avut loc joi.Preşedintele CEO, Sorin Boza, a declarat, joi, că în urma discuţiilor purtate, joi, de reprezentanţii Ministerului Energiei, conducerea CEO şi reprezentanţii sindicatelor, s-a stabilit un spor dpentru personalul muncitor din activitatea de producţie, mentenanţă, transport cărbune, de 1.000 de lei brut, respectiv 585 lei net, pentru conducători formaţiilor de lucru din activitatea de producţie, mentenanţă, transport cărbune va fi acordată o sumă de 700 de lei brut, respectiv 409 lei net, iar pentru personalul de conducere din activitatea de producţie, transport cărbune va fi acordată o sumă de 500 de lei brut, respectiv 292 lei net. De asemenea, vor fi acordate vouchere pentru vacanţă de 14.50 lei începând cu data de 1 mai 2019 şi prime de Paşti, prime de ziua meseriei, reprezentând un venit net de 330 de lei. „Administraţia se angajează să nu sancţioneze salariaţii, cu condiţiile recuperării timpului de lucru. Soluţiile găsite sunt în condiţiile reluării imediate a a activităţii”, a spus Boza. Ministrul Energiei, Anton Anton, a declarat că ştie că oameni sunt nemulţumiţi, dar consideră că soluţiile găsite sunt bune. „Am venit la Târgu Jiu pentru a restabili legătura dintre angajaţi şi conducerea companiei. Şi am venit având clar în minte un singur rol: rolul de garant. În urma discuţiilor au rezultat nişte soluţii şi eu garantez că se vor întâmpla. Nu există un dubiu şi sindicatele au apreciat acest lucru. Au avut acum câteva zile au avut temeri că una discutăm şi apoi nu se vor realiza. Totul se va întâmpla în condiţiile în care se va relua munca în cariere. Ştiu că oamenii sunt nemulţumiţi. Am reuşit şi am discutat astăzi, am asistat la discuţii, nu am intervenit, dar am asistat la aceste discuţii şi cred că soluţiile sunt avatajoase şi nu desfiinţează compania. Dacă nu reuşim să relumăm azi activitatea, mi-e tare greu să spun ce se va întâmpla”, a spus ministrul Anton Anton. La rândul său, secretarul de stat în Ministerul Energiei, Doru Vişan a spus că şi Complexul Energetic Oltenia are o obligaţie contractuală generată de contractele bilateral pe care le are, obligaţie contractuală care, dacă nu este îndeplinită, generează daune. „Ca atare, în toată această perioadă, Complexul Energetic Oltenia şi-a îndeplinit această obligaţie, a funcţionat şi a asigurat energia pe care o avea contractată. Oprirea blocului de la Rovinari a fost înlocuită tot în cadrul Complexului Energetic Oltenia cu alt grup de la Işalniţa. Oprirea celui de-al doilea grup de la Rovinari , dată de stocurile de cărbune, este compensată de pornirea unui bloc la Turceni. Dacă nu se începe lucrul, această companie are o mare problemă şi asta înseamnă conştientizarea de la domnul Boza, până la ultimul angajat, de la mine, de fapt, până la ultimul angajat. Că avem o problemă, şi ca atare, normalitatea înseamnă să începem lucrul. La această dată, Sistemul Energetic funcţionează fără nicio abatere”, a spus Vişan. În urma negocierilor, liderii de sindicat merg cu protocolul semnat la minerii care sunt în grevă de şase zile şi ei vor decide rdacă reiau sau nu activitatea.
 7. 1 point
  Şeful statului susţine că documentaţia e incompletă, certificatul de cazier judiciar fiind singurul document care atestă situaţia judiciară a unei persoane. ”Reţinând că nici Constituţia şi nici legea nu stabilesc un regim derogatoriu pentru accederea în funcţia de membru al Guvernului cu privire la dovada îndeplinirii condiţiei prevăzute de Legea nr. 90/2001, respectiv aceea de a nu fi suferit condamnări penale, şi având în vedere dispoziţiile art. 2 din Legea nr. 290/2004 privind cazierul judiciar, potrivit cărora <în cazierul judiciar se ţine evidenţa persoanelor fizice şi a persoanelor juridice condamnate ori împotriva cărora s-au luat alte măsuri cu caracter penal sau administrativ conform Codului penal, precum şi a celor faţă de care au fost dispuse măsuri procesual-penale>, certificatul de cazier judiciar fiind singurul document care atestă situaţia judiciară a unei persoane, constatând că documentaţia care însoţeşte propunerea (respectiv copia cărţii de identitate şi curriculum vitae actualizat) este incompletă, astfel încât nu se poate verifica îndeplinirea tuturor condiţiilor prevăzute de art. 105 din Constituţie şi de art. 2 din Legea nr. 90/2001 pentru numirea în funcţia de membru al Guvernului, vă aduc la cunoştinţă că, în continuare, propunerile de numire în funcţia de membru al Guvernului nu fac dovada îndeplinirii tuturor condiţiilor de legalitate, astfel încât să li se poată da curs”, se arată în scrisoarea preşedintelui Iohannis adresată premierului Dăncilă.Potrivit şefului statului, legea prevede un regim juridic diferit pentru membrii Parlamentului şi pentru membrii Guvernului atât în ceea ce priveşte incompatibilităţile, cât şi în ceea ce priveşte condiţiile de exercitare a celor două funcţii de demnitate publică, numai persoana în cauză putând să declare pe propria răspundere că nu se află în unul dintre cazurile de incompatibilitate prevăzute de lege.Scrisoarea a fost trimisă ca urmare a adresei premierului Viorica Dăncilă nr. 5/105/10.01.2019, prin care a reiterat propunerea de numire în funcţia de viceprim-ministru, ministrul dezvoltării regionale şi administraţiei publice a Liei-Olguţa Vasilescu, respectiv de numire în funcţia de ministru al transporturilor a lui Mircea-Gheorghe Drăghici.Guvernul îi va trimite încă o dată propunerile de numire în funcţiile de miniştri ale Liei Olguţa Vasilescu şi Mircea Drăghici, documentaţia urmând să conţină şi cazierele judiciare, a precizat pentru MEDIAFAX secretarul general al Executivului, Toni Greblă. ”Formal, o să trimitem dlui preşedinte actele pentru a dovedi că miniştrii nu sunt condamnaţi penal, ceea ce este de notorietate publică. Această solicitare a preşedintelui, în lipsa unui text care impună că dosarul de candidatură trebuie să conţină următoarele aceste este o chestiune nelegală, pentru că înfrânge principiul nevinovăţiei. Toţi cetăţenii României, până la proba contrară, sunt consideraţi nevinovaţi, astfel încât nu trebuie să fac eu dovada că nu sunt condamnat. Trebuie să mi se facă dovada prin certificatul de cazier că am suferit o condamnare. Ulterior”, a declarat pentru MEDIAFAX secretarul general al Guvernului, Toni Greblă. El a mai spus că preşedintele Iohannis ar fi considerat că lipsa certificatului de cazier fiscal este întemeiat putea în virtutea colaborării loiale între instituţii si autorităţi să solicite completarea dosarului. ”În 30 de ani, când eu cunosc bine funcţionarea statului român, niciodată la propunerile de numire în funcţia de ministru nu s-a depus niciun act, decât solicitarea pe care a făcut-o premierul”, a adăugat Toni Greblă. Preşedintele Klaus Iohannis a anunţat, luni, că va refuza a treia oară propunerile de miniştri, ultima variantă înaintată de premierul Viorica Dăncilă fiind Lia Olguţa Vasilescu pentru portofoliul Dezvoltării şi Mircea Drăghici la ministerul Transporturilor. Premierul Viorica Dăncilă a declarat, marţi seara, că sesizarea CCR este ”pasul” pe care trebuie să-l facă în urma refuzului preşedintelui Klaus Iohannis de a-i numi pe Lia Olguţa Vasilescu şi Mircea Drăghici la ministerele Dezvoltării şi Transporturilor, dar că decizia trebuie luată în coaliţie.
 8. 1 point
  Andu.DLB

  Deschidere server Respawn

  Sunt si am sa te ajut cu tot ce pot.
 9. 1 point
  „Partidul creat de noua Securitate din România încearcă să acceadă prin metode securiste de denigrare a propriei ţări în grupul liberal ALDE. O adevărată ironie a sorţii cum un grup de politicieni fabricaţi peste noapte de sistemul care a comis abuzuri de nemaivăzut în România anilor 2000 speră să fie primiţi de liberalii europeni. Uniunea Securiştilor din România, aşa cum ar trebui să se intituleze cei din USR, zgârie la uşile grupului ALDE european de ceva timp, fără a primi niciun fel de răspuns. De ce? Liderii ALDE Europa îi cunosc foarte bine pe cei din USR şi au realizat caracterul duplicitar al acestora şi jocul pe care îl practică, de promotori şi salvatori ai noii Securităţi”, a afirmat Andrei Gerea, printr-un comunicat de presă remis, miercuri, MEDIAFAX.Gerea acuză USR că face politică prin minciună şi dezinformare printre liderii europeni, dând exemplul deputatului Cristian Ghinea. „Ce face USR, prin declaraţiile lui Cristian Ghinea, reprezintă doar o continuare a tacticii dezinformării printre liderii europeni. Singurul mod de a face politică al USR e prin minciuni şi foarte multă dezinformare, iar Ghinea e cel mai bun exemplu în acest sens, fiind capabil să facă orice pentru a ajunge la putere sau pentru a-şi atinge scopul. Ca politician, Ghinea a demonstrat că e zero barat iar, ca ministru, singurul lucru prin care s-a făcut remarcat este acela că a reuşit marea performanţă de a atrage zero fonduri europene. Cristian Ghinea reprezintă ce e mai nociv la noul val de oameni politici: zero realizări, zero experienţă, zero responsabilitate, multe minciuni şi dezinformări”, a completat Gerea.Vicepreşedintele ALDE a mai spus că USR propagă mesaje antinaţionale, fapt pentru care nu are ce căuta într-o Europă democrată. „De câteva luni bune USR bate la uşa ALDE Europa, trimite minciuni sfruntate despre activitatea ALDE România. Problema lor este că nimeni nu vrea să fie asociat cu un partid creat artificial de servicii care propagă mesaje antinaţionale. Acţiunea politică şi parlamentară pe care o desfăşoară cei din USR se rezumă la tăvălit prin Parlament, la circul pe care îl creează. Modelul politic pe care îl propun useriştii este acela al anarhiei, unul tipic partidelor de factură neomarxistă, care nu au ce căuta într-o Europă democrată”, a conchis Andrei Gerea. În luna august a anului trecut, preşedintele USR Dan Barna anunţa că partidul său are discuţii cu familia europeană ALDE, dar şi cu alte partide europene, precum popularii şi verzii, însă decizia de aderare la unul dintre aceste grupuri va fi luată după alegerile europarlamentare din mai 2019. De asemenea, în octombrie 2018, deputatul USR Cristian Ghinea a vorbit despre o posibilă excludere a ALDE România din familia europeană, afirmaţie care a fost contrazisă de liderul formaţiunii Călin Popescu Tăriceanu. Cu toate acestea, la începutul lunii ianuarie a acestui an, preşedintele grupului ALDE în Parlamentul European, Guy Verhofstadt, a transmis că, în cazul în care formaţiunea condusă de Călin Popescu Tăriceanu susţine aplicarea în totalitate a recomandărilor Comisiei de la Veneţia în privinţa legilor justiţiei şi ONG-urilor va avea „un loc binemeritat în interiorul familiei ALDE, dacă nu, nu”. Guy Verhofstadt a avertizat din nou, la dezbaterea de marţi din PE despre priorităţile Preşedinţiei române a Consiliului UE, la care a participat şi premierul Viorica Dăncilă, că familia europeană din care face parte nu va merge alături de coaliţie, implicit ALDE România, dacă nu îşi schimbă abordarea pe amnistie.
 10. 1 point
  „În mod normal, într-adevăr, conduce la creşterea numărului de cereri de contestaţii în anulare împotriva hotărârilor definitive în care se vor contesta exact probele nelegale obţinute prin intermediul SRI. De asemena, în dosarele pe rol, tot ce înseamnă colaborarea cu SRI sau obţinerea probelor în baza acestor protocoale nu vor putea produce efecte. Rămâne de văzut ce va spune CCR că se va întâmpla cu acele hotărâri definitive care nici nu mai pot atacate cu căi extraordinare de atac. Dacă şi acestra rămân asaş sau dimpotriva CCR implică o cale de anulare a lor”, a declarat avocatul Adrian Toni Neacşu, fost membru CSM, pentru MEDIAFAX.Potrivit acestuia, va fi greu de dovedit ce anume se va întâmpla cu dosarele aflate pe rolul parchetelor. „Problema este că parchetele n-au recunoscut niciodată în mod concret că au obţinut probe în baza acestor protocoale ale SRI. Va fi foarte greu de dovedit ce probe sunt obţinute cu ajutorul SRI. De aceea este impportant ce va stabili CCCR ca remedii. Suntem în situaţia în care ştim cu toţii că sunt neconstituţionale şi până acum erau nelegale. Dar nimeni nu recunoaşte că s-au folosit. (...) E istorică, în sensul că SRI este eliminat integral, definitiv din tot ce înseamnă urmărire penală şi justiţie, în general”, a mai spus Toni Neacşu.Precizările vin după ce CCR a admis, miercuri, sesizarea Camerei Deputaţilor referitoare la existenţa unui conflict între Parlament şi Ministerul Public care prevede, printre altele, că efectele protocoalelor continuă să se producă, chiar şi după denunţarea lor, au declarat surse juridice pentru MEDIAFAX. Decizia judecătorilor Curţii vine după ce aceştia au amânat în mai multe rânduri pronunţarea asupra acestui conflict cu care au fost sesizaţi.
 11. 1 point
  Preţuri mari apar şi pentru un inteval orar cu consum redus de electricitate, cum este cel dintre 11.00 – 15.00, aceasta fiind o situaţie neobişnuită, preţuri mari apărând de regulă doar pentru perioadele cu consum ridicat. Preţul de 650 lei/MWh este, şi acesta, un maxim al ultimilor doi ani. În ansamblul pieţei, Piaţa pentru Ziua Următoare (PZU) are o relevanţă scăzută, în condiţiile în care este destinată cumpărăturilor de energie de ultim moment, pentru a compensa eventualele avarii din sistem sau pentru furnizorii care nu au cumpărat din timp energie, în baza unor contracte ferme. În plus, ponderea energiei - ca produs - în totalul preţului final de pe facturi este de doar o treime, restul fiind reprezentat de TVA, taxe de cogenerare şi de transport, astfel că influenţa scumpirilor punctuale de pe OPCOM este cu atât mai puţin semnificativă.La ora scrierii ştirii, în coşul de producţie al energiei predomina energia eoliană, care asigura 25,69%, urmat de hidrocarburi cu 20,95%, cărbunele cu 18,29%, energia nucleară cu 16,64% şi energia hidro cu 14,44%.În total, la ora 14.45, centralele româneşti produceau 8.156 MW iar consumul era de 8.626 MW, cu un import de 469 MW.
 12. 1 point
  "Potrivit declaraţiei formulate de o persoană vătămată cu privire la presupuse solicitări adresate de un procuror, în absenţa autorizărilor prevăzute de lege, în legătură cu supravegherea vieţii private a judecătorilor, respectiv modalitatea de efectuare a concediilor, locaţia şi anturajul cu care îşi petreceau concediile, precum şi cu privire la urmărirea tranzacţiilor bancare efectuate de judecători şi traseul pe care judecătorii îl urmau zilnic, Secţia pentru judecători atrage atenţia în mod ferm, cu privire la pericolul ca astfel de presupuse practici să se constituie într-o modalitate de lucru a unor procurori în scopul încălcării în mod grav a independenţei judecătorilor, cu consecinţa afectării actului de justiţie, în detrimentul drepturilor şi libertărţilor fundamentale ale cetăţenilor", arată Secţia pentru procurori a CSM, într-un comunicat de presă remis MEDIAFAX.Secţia mai precizează că îşi asumă în continuare aplicarea în concret a mecanismelor prevăzute de lege în vederea autoreglării oricăror derapaje de la legalitate în interiorul puterii judecătoreşti, subliniind că în nicio situaţie nu va acoperi încălcări ale legii. Reacţia Secţiei pentru procurori a Consiliului Superior al Magistraturii vine după ce luju.ro a publicat declaraţia unei părţi vătămate din dosarul, persoana respectivă susţinând că Mircea Negulescu i-ar fi solicitat informaţii despre viaţa privată a unor judecători, pentru a afla detalii despre anturajul şi locaţiile unde judecătorii îşi petreceau concediile, dar şi despre persoanele care ar fi plătit costurile sejururilor.
 13. 1 point
  Atacul s-a produs în cartierul Westland din Nairobi, în complexul hotelier Dusit, informează BBC News online. Două explozii au vizat complexul şi au fost observaţi patru indivizi care au deschis focul cu arme automate. Mai multe vehicule au fost incendiate. Autorităţile kenyene au anunţat că incidentul este considerat atac terorist.Conform unor surse din cadrul serviciilor de securitate citate de agenţia de presă Bloomberg, cel puţin trei persoane au fost ucise, iar numeroase altele au fost rănite.Organizaţia fundamentalistă Al-Shabaab, afiliată reţelei teroriste Al-Qaida, a revendicat atacul terorist comis într-un complex hotelier din oraşul kenyan Nairobi. "Noi suntem în spatele atacului din Nairobi. Operaţiunea continuă", a transmis Abdiasis Abu Musab, un reprezentant al grupului Al Shabaab, conform unui mesaj citat de agenţia Associated Press.
 14. 1 point
  Andu.DLB

  [Propunere] - Regula Topicuri

  Se accepta sau respinge propunerea? @D4rky @NoReload
 15. 1 point
  NoReload

  Noutati Aduse Forumului.

  Au fost adăugate rankbar-uri la gradele de pe comunitate. Îi mulțumim lui @ArrowAdvpentru rankbar-urile create. Link portofoliu. Am schimbat culoarea textului, în alb, de pe pagina principală și a chat-ului. O zi / seară frumoasă.

Board Life Status


Board startup date: November 19, 2017 14:34:23
×